Wat is het?
Een arbeidsongevallenverzekering verzekert werknemer tegen ongevallen op de werkvloer. Tijdens het werk kan er van alles gebeuren en wanneer dit letsel met zich meebrengt kan dit doorgaans aardig in de papieren lopen. Het is daarom belangrijk een arbeidsongevallenverzekering te hebben en de werknemers zo te beschermen tegen kosten die gemiddeld genomen niet door veel mensen zomaar kunnen worden betaald.
Waarom afsluiten?
Allereerst is een arbeidsongevallenverzekering wettelijk verplicht. Dit betekent dat iedere werkgever voor al het personeel zo’n verzekering af moet sluiten. Van de vakantiekracht die aan de lopende band staat tot en met de directeur die veilig in z’n kantoor zit, iedereen dient te worden verzekerd door middel van een arbeidsongevallenverzekering. Is dit niet het geval dat gaat het bedrijf in tegen de wet en kan er bij ontdekking een flinke boete worden opgelegd. Naast de pittige boete die het bedrijf zal ontvangen dienen ook met terugwerkende kracht de kosten van een arbeidsongevallenverzekering te worden betaald, waardoor het belangrijk is om altijd een arbeidsongevallenverzekering af te sluiten voor alle personeelsleden, ook de vakantiekrachten en de tijdelijke werknemers die maar enkele uren per week aan het werk zijn.
Dekking
Een arbeidsongevallenverzekering dekt in principe de ongevallen die op de werkvloer kunnen ontstaan. Dit is natuurlijk een relatief vage beschrijving. Aangezien de arbeidsongevallenverzekering wettelijk verplicht is verschilt het pakket van dekkingen niet veel tussen de verschillende aanbieders. De arbeidsongevallenverzekeringen zijn daarom goed vergelijkbaar.
Premie
De hoogte van een arbeidsongevallenverzekering hangt af van een aantal factoren. Zo is het van belang wat het loon is van het personeel en hoeveel personeel er in totaal in dienst is. Daarnaast is het belangrijk om te weten wat het personeel precies voor een werk doet en of dit als gevaarlijk werk kan worden beschouwd. Daarnaast is het mogelijk te kiezen voor een verzekering die verder gaat dan de wettelijke verplichting, uiteraard tegen een meerprijs.