Veel mensen sluiten een reisverzekering af wanneer ze op reis gaan. Met zo’n reisverzekering willen ze de risico’s van een vakantie zoveel mogelijk afdekken. Op die manier komen ze tijdens hun reis niet onverwacht voor hoge kosten te staan en kunnen ze onbezorgd genieten van hun vakantie. Een reisverzekering valt echter op twee verschillende manieren af te sluiten. Natuurlijk is het mogelijk een tijdelijke reisverzekering af te sluiten. Dit kan zelfs nog weer op twee verschillende manieren gebeuren, los of samen met de reis. Het is aan de andere kant ook mogelijk om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering en zo allerlei beslommeringen te voorkomen. Met een doorlopende reisverzekering is de verzekeringnemer het gehele jaar door gedekt, tijdens elke reis die er wordt gemaakt. Op die manier kan er dus nooit vergeten worden een reisverzekering af te sluiten. Het is echter niet altijd rendabel om een reisverzekering af te sluiten die het gehele jaar doorloopt.

Dekking

De dekking van een doorlopende reisverzekering kan erg verschillen. Het hangt af van de modules die de verzekeringnemer zelf selecteert. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld te kiezen voor een dekking van de medische kosten in het buitenland of de kosten die ontstaan als gevolg van schade aan de bagage. Op deze manier valt er een eigen pakket van dekkingen samen te stellen zodat de verzekering zo goed mogelijk bij de persoonlijke situatie past.

Voor wie is de doorlopende reisverzekering geschikt?

Als gezegd is het niet altijd slim om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Gezien de naam van de verzekering is het verstandig om deze verzekering af te sluiten als er doorlopend gebruik wordt gemaakt van de verzekering. Dit betekent dat er meerdere perioden of een langere tijd in het buitenland wordt verbleven, waardoor de doorlopende verzekering voordeliger wordt dan een tijdelijke verzekering. In principe stellen de meeste verzekeraars de grens op zo’n 21 dagen. Iedereen die op jaarbasis meer dan 21 dagen in het buitenland verblijft en hier graag een reisverzekering voor af wil sluiten is het best af met een doorlopende reisverzekering. Op deze manier kan de verzekering voor het gehele jaar zo goedkoop mogelijk worden afgesloten.

Voordelen

De belangrijkste voordelen van een doorlopende reisverzekering vallen terug te vinden in de prijs van een jaar verzekeren tegen eventuele schade en andere kosten op reis en het gemak van de verzekering. Qua prijs wordt de doorlopende verzekering, als gezegd, vanaf 21 reisdagen per jaar voordeliger dan een tijdelijke reisverzekering, of eventueel meerdere per jaar.

Het tweede grote voordeel van een doorlopende reisverzekering is het grote gemak dat er mee gepaard gaat. Door eenmalig de doorlopende reisverzekering voor een jaar af te sluiten hoeft er vervolgens niet meer naar de verzekering omgekeken te worden. Er kunnen onbeperkt reizen worden geboekt zonder dat hierbij een reisverzekering afgesloten hoeft te worden of de reizigers er zelfs maar over na hoeven te denken. Op deze manier kan een reisverzekering niet meer worden vergeten en kunnen de reizigers gedurende het hele jaar onbezorgd op reis.