Uiteindelijk is iedereen natuurlijk op zoek naar de goedkoopste reisverzekering. Op die manier valt er zoveel mogelijk geld te besparen dat vervolgens gebruikt kan worden om leuke dingen te doen op vakantie. Het is gelukkig helemaal niet zo moeilijk om de goedkoopste reisverzekering te vinden, zolang er maar op de goede factoren gelet wordt.

Kort- of doorlopend

Het is allereerst belangrijk om een keuze te maken tussen een kortlopende of een doorlopende reisverzekering. Beide verzekeringsvormen kennen natuurlijk hun eigen voor- en nadelen, waardoor het belangrijk is de persoonlijke situatie erbij te pakken en te kijken welke vorm hier het best bij pas.

goedkoopste reisverzekeringEen kortlopende reisverzekering is vooral geschikt voor mensen die niet meer dan 21 dagen per jaar in het buitenland verblijven. Een familie die eens per jaar 14 dagen naar de zon afreist om bij te komen van een jaar hard werken is daarom vaak beter af met een kortlopende reisverzekering. Daarnaast is zo’n kortlopende reisverzekering erg goed geschikt voor reizen die een specifiek daarop toegesneden verzekering vragen. Het is met een kortlopende reisverzekering beter mogelijk deze speciaal op de reis af te stemmen en daardoor enkele specifieke risico’s af te dekken.

Aan de andere kant biedt de doorlopende reisverzekering natuurlijk ook een aantal voordelen. Zo wordt een doorlopende reisverzekering voordeliger dan een of meerdere tijdelijke reisverzekeringen als er op jaarbasis meer dan 21 dagen in het buitenland wordt verbleven. Voor mensen die meerdere keren per jaar op vakantie gaan is het dus vaak een goed idee om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Verder is het grote gemak van een doorlopende reisverzekering een van de belangrijkste voordelen. Met een doorlopende reisverzekering hoeft er een jaar lang niet te worden omgekeken naar de verzekering en kunnen eventuele reizen onbezorgd worden geboekt, voor de verzekering is immers het gehele jaar gezorgd.

Prijs

Wanneer de juiste verzekeringsvorm gekozen is komt het aan op het vergelijken van de verschillende aanbieders. De meeste mensen zullen allereerst kiezen voor een vergelijking op prijs. Zo’n vergelijking kan het best online gemaakt worden. Een website als www.eccent.be biedt deze vergelijkingen aan, waardoor mensen eenvoudig een overzicht kunnen krijgen van de verschillende aanbieders en hun prijzen.

Naast de prijs is het echter wel belangrijk om rekening te houden met de voorwaarden van de verzekering. Een voordelige verzekering waarvan uiteindelijk de dekking erg tegenvalt is voor niemand wenselijk. Zorg er daarom voor dat er vooraf een lijstje wordt opgesteld waarin de wensen worden opgesomd. Door zelf in te schatten op welke kosten het meeste risico wordt gelopen kan er zelf een persoonlijk verzekeringsadvies worden samengesteld. Door vervolgens de verzekeringen met dit lijstje te vergelijken kunnen er een aantal combinaties worden gemaakt van reisverzekeringen die goed passen bij de persoonlijke situatie. Hierna kan de goedkoopste van de verzekeringen met de meeste overeenkomsten worden gekozen. Hierdoor is de verzekering niet alleen de goedkoopste op de korte termijn, door middel van een lage premie, maar ook op de lange termijn vanwege de goede algemene voorwaarden en zekerheid van uitkering in het geval van schade.