Ieder jaar stappen weer veel mensen in de auto, de bus of het vliegtuig voor een wintersportvakantie. In de bergen van Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk worden de ski’s of het snowboard ondergebonden en wordt de sneeuw getrotseerd. Een wintersportvakantie is echter niet zonder risico’s en zorgt zelfs voor relatief veel ongelukken in vergelijking tot andere vakanties zoals een zomervakantie aan een van de warme stranden rond de Middellandse Zee.

Dekking

Een gemiddelde reisverzekering kent een dekking voor de medische kosten die op vakantie kunnen ontstaan. Dit gaat meestal echter om de meest reguliere medische kosten. Het biedt normaal voldoende dekking voor de gemiddelde vakantieganger. Een wintersportvakantie brengt echter wat meer risico met zich mee, risico dat niet altijd zomaar wordt gedekt door de reisverzekering. Dit geldt voor zowel een kortlopende reisverzekering als een doorlopende variant. Het is daarom slim een aanvullende module af te sluiten tegen de risico’s die worden gelopen tijdens een wintersportvakantie.

reisverzekering wintersportHet komt echter steeds vaker voor dat de reisverzekeringen alsnog wintersport dekking aanbieden binnen hun reguliere pakket. Het valt daarom altijd aan te raden om de voorwaarden van de reisverzekering goed te bekijken en er zo achter te komen of er een aanvullende module nodig is. Bij eventuele vragen is het daarom altijd slim om even contact op te nemen met de verzekeraar en er zo voor te zorgen dat ook de risico’s van een wintersport vakantie worden gedekt zodat er niet onverwachts ineens hoge kosten op kunnen treden tijdens, of na de reis.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

Doorgaans gaan mensen niet meer dan één keer per jaar op wintersport. Dit betekent dat het eigenlijk zonde is om een wintersportdekking te hebben in een doorlopende reisverzekering. Het is daarom slimmer om te kiezen voor een verzekeraar die deze dekking niet standaard aanbiedt wanneer er voor een doorlopende reisverzekering wordt gekozen. Zodra er een wintersportvakantie geboekt wordt kan de aanvullende module alsnog worden aangeschaft waardoor er dekking bestaat tegen de risico’s van een wintersportvakantie.

Dit werkt natuurlijk nog gemakkelijker bij een kortlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering kan namelijk compleet worden samengesteld voor de reis die gemaakt kan worden. Zo kan er precies worden gekozen voor de dekking die het best bij de te maken reis past. Ongewenste modules of dekkingen kunnen zo veelal worden uitgesloten en een aanvullende dekking voor bijvoorbeeld de risico’s van een wintersportvakantie kunnen juist worden afgesloten. Op die manier kan er goed verzekerd op reis worden gegaan en kan er onbezorgd worden genoten van een wintersportvakantie. Een ongeval blijft ook in dat geval natuurlijk erg vervelend, maar het brengt in ieder geval niet ook nog eens allerlei financiële toestanden en eventuele problemen met zich mee. Hierdoor kan alle aandacht bij een ongeval tenminste uitgaan naar het slachtoffer en de behandeling hiervan. Iets wat wel zo fijn is, zeker wanneer er een ongeval ontstaat in het buitenland, tijdens een welverdiende vakantie. Kijk daarom goed naar de voorwaarden van de reisverzekering en sluit indien mogelijk een aanvullende dekking af.