Het verzekeren van een vakantievilla is extra belangrijk: het huis staat namelijk een groot deel van het jaar leeg zonder jouw supervisie. Daarnaast kunnen, als je je huis zou verhuren, vreemde huurders ook heel wat schade aanbrengen. In deze tekst overlopen we de algemene regels in Spanje, en enkele praktische tips om je huis zo goed mogelijk te verzekeren.

Verzekering van huizen in Spanje

Alle huizen en appartementen in Spanje moeten gedekt zijn door een inboedelverzekering. Een huisverzekering is dus belangrijk wanneer je een woning in Spanje koopt. Toch blijkt uit studies dat één op de vier woningen in Spanje niet verzekerd is, wat met een niet gering risico gepaard kan gaan.

iberis projects villa spanjeEen opstalverzekering is verplicht in Spanje en vaak bestaat er twijfel over welk type polis je moet afsluiten en welke aanbieder je moet kiezen, of de verzekering die je al hebt je eigendom goed genoeg zal beschermen, vooral als je niet in Spanje woont en de polissen kunnen verschillen van die in uw land van herkomst. Niet alle verzekeringen bieden dezelfde dekking tegen dezelfde prijs. We geven je graag enkele tips.

Je moet rekening houden met de kenmerken van je onroerend goed.

Elk onroerend goed heeft zijn eigen behoeften en afhankelijk van deze behoeften je de ene of de andere verzekeringspolis moeten kiezen. Zo zijn de moderne en stijlvolle villa’s van Iberis gebouwd volgens de hoogste specificaties. Deze villa’s bevinden zich in de meest gewilde gebieden en zijn strategisch gelegen. Dit is in, aan de idyllische Costa del Sol en in Zuid-Spanje, bijvoorbeeld aan het mooiste strand van Marbella.

Deskundigen in verzekeringen verklaren dat als je huis bijvoorbeeld een tuin en een zwembad heeft, het raadzaam is een verzekeringspolis te zoeken die de schade dekt die tijdens je afwezigheid kan ontstaan. Soms kunnen weersomstandigheden, zoals zomerstormen of slechte afwatering, grote problemen veroorzaken. Ongeacht of je het onroerend goed gebruikt als hoofdverblijfplaats, als tweede woning of voor verhuur, in Spanje zijn verschillende verzekeringsdekkingen vereist. In het laatste geval moet je er bijvoorbeeld voor zorgen dat de verzekering niet alleen niet-betaling van de huur dekt, maar ook schade of vandalisme door de huurder.

Bij het afsluiten van een verzekering zijn zowel het gebouw zelf als de meubels en andere waardevolle zaken (inboedel) van belang. Een goede verzekering moet beide dekken.

Je meest waardevolle goederen beschermen

Hoewel de verzekering doorgaans diefstal van geld, juwelen en andere waardevolle voorwerpen dekt, is de dekking groter als deze voorwerpen in huis afdoende zijn beschermd. Daarom kan Iberis Project een kluis in je huis bouwen. Dit zal het verzekerde bedrag van je villa aanzienlijk verhogen en je extra gemoedsrust geven.

Voordag je een verzekeringspolis kiest voor je onroerend goed in Spanje, moet je de verschillende soorten verzekeringspolissen op de markt bekijken: Er zijn basisverzekeringen, vergelijkbaar met onze brandverzekering, die bijvoorbeeld brand, waterschade of elektrische schade dekken. Aan de andere kant zijn er aanvullende uitkeringen die zaken omvatten als medische zorg, hulp in de huishouding of dekking tegen beroving op de openbare weg.

Experten in Spanje zeggen dat het geen zin heeft om in te tekenen op een vast product. Ze bevelen aan om te kiezen voor een aanpasbare premie die aan je behoeften beantwoordt. Deze begint gewoonlijk met een basisverzekering en wordt vervolgens aangepast aan de behoeften van de contractant en de mensen die in het onroerend goed wonen. Dit soort verzekering kan ook gemakkelijk in de loop van de tijd worden gewijzigd.

Hoe flexibeler het beleid, hoe beter

Tegenwoordig is het belangrijk dat de voorwaarden in de loop van de verzekeringsrelatie kunnen worden gewijzigd zonder dat moet worden gewacht op de verlenging van het contract. Op die manier is het mogelijk de dekking op elk moment aan de behoeften van de verzekeringnemer aan te passen.

Een andere aanbeveling bij het kiezen van een opstalverzekering in Spanje is na te gaan of deze juridische bijstand omvat voor het geval je die nodig hebt. Juridische bijstand in een opstalverzekering”kan nuttig zijn in bepaalde situaties, zoals in het geval van illegale bewoning van je huis, wat vaak voorkomt in vakantiewoningen en nog vaker in de zomermaanden.

De verzekeringsexperts wijzen erop dat de term opstalverzekering de indruk kan wekken dat deze polis alleen je huis beschermt. De polissen hebben zich echter aangepast aan de veranderingen in de samenleving en bieden alternatieve dekkingen. Als je bijvoorbeeld persoonlijke mobiliteitsvoertuigen hebt (bv. een elektrische scooter), zijn er opstalverzekeringen die de wettelijke aansprakelijkheid dekken die ontstaat bij een ongeval waarbij een van deze voertuigen betrokken is.

Je moet de kosten van de premie goed analyseren. In dit geval is het advies erop gericht de premie aan te passen aan het risicoprofiel van de contractant om te voorkomen dat meer wordt betaald dan verschuldigd is. Bij de berekening van deze kosten wordt rekening gehouden met bepaalde aspecten, zoals het bouwjaar, de postcode of het gebruik van het onroerend goed.

Het is duidelijke dat een Duurzame moderne huisvesting gebouwd hoogwaardige materialen en uitgerust met de meest economische en winstgevende technologie goed verzekerd moet zijn. Zorg ervoor dat ook de thermokoppels, warmtepompen en zonne-energie mee worden opgenomen in de polis. De vertegenwoordigers van Iberis Projects zullen je zeker kunnen informeren over de beste verzekering voor je villa in Spanje.

Pas op voor agressieve aanbiedingen voor woonverzekeringen

Vertrouw niet op de agressieve campagnes die sommige verzekeraars voeren In Spanje en vergeet niet dat geen enkele verzekeraar je een product kan aanbieden dat aan je behoeften voldoet zonder de kenmerken te kennen van het onroerend goed dat je wil verzekeren. Vermijd daarom aanbiedingen die voordelige voorwaarden aanprijzen zonder de woning te kennen, omdat ze dan waarschijnlijk prijzen zullen hanteren die niet overeenstemmen met wat wordt aangeboden.

Nog eens de belangrijkste factoren op een rijtje

  • Leeftijd van het huis. Tijdstip van de bouw van de funderingen, plafonds en muren.
  • Kenmerken van het huis. Wist je dat een huis met een open haard of een zwembad duurder zal zijn bij het afsluiten van een verzekering omdat de verzekeraars ervan uitgaan dat ze meer risico inhouden?
  • In de constructie gebruikte materialen. Wees voorzichtig, als het aan je ligt, met de kwaliteiten van je huis. De premie zal duurder zijn, omdat de maatschappijen ervan uitgaan dat, bij een schadegeval, de herbouw meer zal kosten.
  • Plaats van het te verzekeren huis. Een grote stad en een bevolking van weinig inwoners zal niets te maken hebben met de verzekeringspremie.
  • Grootte van de woning: de vierkante meters, kamers, badkamers, enz. Ze beïnvloeden de berekening van de premie.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*