Reisverzekeringen Vergelijken

Het vergelijken van reisverzekeringen is een stuk eenvoudiger geworden met de komst van internet. Moest er vroeger handmatig bij verschillende verzekeraars een offerte worden aangevraagd, tegenwoordig is een paar minuten surfen al voldoende om een uitgebreid overzicht te krijgen van de beschikbare reisverzekeringen en de bijbehorende prijzen. Dit heeft er onder andere toe geleid dat verzekeraars een stuk goedkoper zijn geworden. Met name met de intrede van online verzekeraars zijn de prijzen flink naar beneden bijgesteld, omdat de traditionele verzekeraars geen keus hadden anders dan het volgen van de algemene prijsontwikkeling om zo toch competitief te blijven.

Vergelijken

Het belangrijkste binnen een vergelijking van reisverzekering is het vasthouden van dezelfde verzekeringsvorm. Een kortlopende reisverzekering dient met een andere kortlopende reisverzekering te worden vergeleken en niet met een doorlopende reisverzekering. Daarnaast dient er zoveel mogelijk op de voorwaarden te worden gelet om zo te voorkomen dat er appels met peren worden vergeleken.

In principe wordt een reisverzekering duurder naarmate er meer is meeverzekerd, net als bij andere verzekeringen. Dit betekent dat het bij een vergelijking van reisverzekeringen extra belangrijk is om op de voorwaarden te letten van de goedkoopste aanbieder. Niet zelden zit er een addertje onder het gras en zijn de algemene voorwaarden van de polis zo opgesteld dat er in het geval van schade minder wordt uitgekeerd dan bij een iets duurdere reisverzekering waarvan de voorwaarden wel goed zijn.

Voorwaarden

Bij het vergelijken van de voorwaarden is het slim om met een aantal factoren rekening te houden. Allereerst is het verstandig om te kijken naar het aantal soorten schades dat wordt vergoed door de reisverzekeraar. Door te kijken naar de verschillende schadeposten die worden verzekerd kan er bepaald worden of de reisverzekering geschikt is voor de persoonlijke situatie. Vergelijk alleen reisverzekeringen met elkaar die beide voldoen aan de wensen en de schade vergoeden die eventueel kan worden geleden met de huidige persoonlijke situatie.

Zorg er daarnaast voor dat het maximaal uit te keren bedrag bij een schade zoveel mogelijk overeenkomt. In vergelijkingen van reisverzekeringen komen er vaak goedkope reisverzekeraars uit de bus die een schade maar tot een bepaald, relatief laag bedrag vergoeden. Een reisverzekering kan hiermee erg goedkoop overkomen, maar uiteindelijk toch een stuk duurder uitpakken. Door zoveel mogelijk rekening te houden met deze twee factoren kunnen de reisverzekeringen eerlijk worden vergeleken en zal de goedkoopste aanbieder uiteindelijk op de lange termijn ook echt de goedkoopste blijven.

Website

Een goede website voor de vergelijking van meerdere polissen voor reisverzekeringen bij verschillende aanbieders is die van Eccent. Op eccent.be kunnen verschillende reisverzekeringen worden vergeleken. Door enkele gegevens in te vullen kan er een persoonlijke situatie worden geschetst. De website zal hier vervolgens de beste reisverzekeringen bij gaan zoeken en deze in een handig overzicht weergeven. Vervolgens is het mogelijk om de details van de verzekeringen te bekijken en zo ook de voorwaarden van de verzekering mee te nemen in de vergelijking. Op die manier kan uiteindelijk de beste reisverzekering worden gevonden.