Hondenverzekering: wat maakt het speciaal?

Een zorgverzekering hebben we allemaal, een autoverzekering ook. Toch hebben nog maar weinig mensen een verzekering voor hun huisdier. Dit lijkt op het eerste gezicht misschien niet zo gek, maar de kosten van een medische behandeling voor een hond kunnen toch aardig oplopen. Het valt daarom in veel gevallen wel degelijk aan te raden om een hondenverzekering af te sluiten. Ieder baasje wil immers toch de best mogelijke zorg voor zijn of haar hond, wat dit dan ook moet kosten? Door een hondenverzekering af te sluiten worden de belangrijkste kosten gedekt en kan ook de hond een onbezorgd leven leiden met een baasje dat in ieder geval niet over de financiën hoeft na te denken als er wat mocht gebeuren met het huisdier.

Dekking

Met een hondenverzekering is de hond verzekert tegen de meest voorkomende kostenposten. Hierdoor kan deze zonder problemen een bezoek brengen aan de dierenarts of opgespoord worden op kosten van de verzekeraar.

De kosten van een bezoek aan de dierenarts kunnen doorgaans behoorlijk oplopen, zeker wanneer het gaat om een relatief gecompliceerde behandeling. Per aandoening kan er in totaal tot een maximaal bedrag van €2500 aan vergoeding van de verzekeraar worden gevraagd. Er zit wel een eigen risico verbonden aan de kosten van een bezoek aan de dierenarts van €70. hondenverzekeringDit betekent dat een hondenverzekering vooral goed geschikt is voor de gevallen waarin de kosten van een behandeling flink uit de hand lopen en niet zomaar meer kunnen worden betaald door ieder willekeurig baasje. De relatief kleine kosten komen nog altijd gewoon voor rekening van de eigenaar, maar deze kunnen doorgaans wat gemakkelijk worden betaald dan de eventueel duizenden euro’s aan kosten die ontstaan wanneer er echt iets ernstigs aan de hand is.

Zoals aangegeven vallen tevens de kosten van de opsporing van een hond binnen de polis. Hierdoor kan er optimaal naar de hond worden gezocht wanneer deze kwijt is geraakt zonder hierbij teveel op de kosten te letten. Er geldt wel een maximum van €550 euro aan kosten voor de opsporing, bedragen hierboven zullen alsnog door het baasje zelf betaald moeten worden. Het komt echter niet snel voor dat dit bedrag wordt overschreden. Van deze €550 is er €400 beschikbaar voor de actieve opsporing van de hond door middel van advertenties en posters in de buurt. De overige €150 is beschikbaar om de hond passief op te sporen door een beloning uit te loven voor de eerlijke vinder van de hond. Al met al is er dus voldoende geld beschikbaar om de hond op te kunnen sporen. Met een hondenverzekering valt daarom alle aandacht te geven aan de opsporing, in plaats van het financiële plaatje.

Relatief nieuw

Voor veel mensen zal het nog wat vreemd aanvoelen om een verzekering voor de hond af te sluiten, maar een hondenverzekering past eigenlijk prima binnen het plaatje om alles wat mensen dierbaar is goed te verzekeren. Met ene hondenverzekering kan de beste zorg voor de hond worden gegarandeerd, iets wat ieder baasje zijn of haar hond natuurlijk wil geven.